среда, 4. август 2010.

Stambeni krediti



Ne volim da pisem, jer pisane tekstove na blogovima čitaju pismeni, koji znaju da gledaju TV, čitaju novine.
Ove koji sebe nazivaju pripadnicima tajnih službi ne uvrštavam u ovu kategoriju iako znaju da pišu i čitaju jer su ljudsko dno koje ne štiti nas već one čija slika je na vrhu strane.
Dakle, pa čemu onda ovo?
Čemu i kome pisati kad se ovo nikoga ne tiče, ne dotiče i ne tangira. Pismeni već znaju istinu. Nije ova zemlja za njih, ni otadžbina ni nešto toliko vredno. Ovo je interesna zajednica šačice beskrupuloznika za koje radi cela država, sve službe, mediji i ko zna ko još.
vreme je da se udari na glavnu temu, stambeni krediti.
Gledah i ne verovah. Naša nova nada, naš novi guverner, profesor, eminencija izadje u javnost i mrtav ladan, mislim živ pečene nedopečen prozbori nešto što su drugi vešto skrivali pre njega.
Reče čovek da da se u Srbiji plaća dinarima. Taman kad krenuh da sklopim ruke u aplauz on reče ko je kriv onim što rizikuju pa se zadužuju u deviznoj klauzuli. Reče i ne trepnu baja, Guverner bre, faca nedodirljiva.
Niste primetili to? Znam, zato i pišem ovaj blog. Sasvim slučajno sam video taj njegov mali govorčić, mali govor po funkciji Velikog čoveka.
Treba li komentar? Pošto pismeni čitaju verovatno znaju da je nemoguće dobiti stambeni kredit u dinarskoj klauzuli već isključivo deviznoj. Da ne govorim o keš kreditima, zaduženjima preduzeća, kirijama podstanara i ko zna kojim još zaduženjima sirotinje raje, koja misli da je ponosna kao i ovaj čika na drugoj slici.



Eto, rekoh, nedoovljno dobro, nedovoljno primetno, nedovoljno ohrabrujuće, nedovoljno ni za šta progresivno, ali rekoh jer šteta je da se te mudre velike misli, novog finansijskog maga, guvernera, ne glorifikuju i na ovaj način.

Rizik svega trpe oni na slici drugoj, profit izvlače banke, provizije od banaka za one koji su im omogučili bogaćenje u jednoj od najsiromašnijih zemalja Evrope dobijaju oni na slici jedan, aktuelna vlast, koja se samo ponaša prema svojim građanima kao na slici a nije ni glupa ni naivna.

Stambeni krediti, jeftini krediti, nije to za sirotinju raju. Sve je to magla. Vreme je za govnjivu motku koju više ni sirotinja u ruke neće da uzme jer je postala previše otmena za balvan revolucije.

1 коментар:

  1. Sta da se radi natalitat je takav kakav jeste mozda ga poprave ovi penzioneri u vladi koji trenutno vode vladu dok se
    ostala gospoda kupaju na moru i verovatno razmisljaju kako da mladima obezbede sto povoljnije kredite za stan i zaposlenje,da nije tuzno bilo bi smesno
    ali ima jos nade kad penzioneri docekaju stotu i odu u
    ,,zasluzenu penziju" mozda dodju mladji i podignu natalitet.
    Nekretnine

    ОдговориИзбриши