понедељак, 16. август 2010.

Stanarine u Beogradu nikad manje


Danas malo prošvrljah po najposećenijim sajtovima u Srbiji i nadjoh ovo da su stanarine u Beogradu nikad manje.
Stvarno bre, dokle više?

Dokle bre, šačica beskrupuloznika smatra svoje podanike ovcama bez vune, toliko ogoljenih do gole kože da im se koščice peku na suncu ovih dana.
'Ajde ispočetka. Prosečna plata u Srbiji?
Sada realno oko 250 EURA. Daj bože da je toliko. Ne verujem u taj podatak jer znam koliko primaju oni koji rade.
Prosečna kirija za stan na prosečnoj lokaciji od prosečno 50 kvadrata je veća od te cifre.
Da baš tako, veća je kirija nego prosečno primanje osim ako ne iznajmljujete šupu i suteren i podrum i ne znam kakvu još straćaru.
Pa u čemu je fazon, pitate se?
Fazon je u degradaciji ljudskog uma i u enormno velikoj masi ovčanih pigmenata.
Pogledajte prvu sliku. Vi ste ovca ili ovu drugu vi ste ovan. Nema bitnih razlika osim u polu. Vi ne umete da razmišljate glavom i mogu da vam plasiraju i poture i proture i uture šta god hoće.
Šta da radite?
Nemojte da se ubijete niti da odete iz zemlje ni u zemlju, jer onda nemaju kome da plasiraju takve patke i takve floskule i takve laži. Treba da odete do mosta i da na njegovoj prvoj trećini kažete: svi koji izdaju stanove treba da plaćaju ekstra porez na imovinu.

Ako vam se u reci ukažu tri guske sa po četiri noge neko vas je čuo. Ako vam se ukažu neki talasići koji su bili i pre vašeg vikanja, onda treba da odete na Terazijsku česmu, da se umijete 7 puta samo levom rukom i da viknete: kirijaši ne plaćaju porez, dole uvoz zelenih banana i Če gevara nije umro nego umreo.

Objašnjenje za one koji nisu razumeli. Jedan nas eminentni estradni umetnik, uzgred nije stigao da završi osnovnu školu i izuči sve padeže, reče da kada mu pretekne investira u nekretnine jer je to najisplativije ulaganje u dembeliji Srbiji.
Nepismeni autoritet objasni srpsku ekonomiju, koja se zasniva na kradji i utaji i prevari i licemerju.
Dakle, hajde ispočetka.
Ako gradjanin neke normalne zemlje na zapadu ima u posedu nekretninu, ili više nekretnina, on plaća odgovarajući porez koj je u funkciji od vrednosti tih nekretnina. Ne može sirotan da ima hiljade kvadrata jer nema čime da plaća porez i vrlo brzo bi ostao bez njih.

Zašto u Srbiji svako ko se dočepa bilo legalno bilo ilegalno želi da počne biznis sa nekretninama?

Jednostavno je, ne plaća adekvatan porez i uživa u zelenašenju onih koji poštenim radom ne mogu doći do stana u zemlji Srbiji.

Zašto je to tako?

Zato što se naši lopovi nalaze i medju onima koji donose zakone i nema smisla da prave zakone koji su protiv njihovog teško stečenog biznisa sa nekretninama.
Zato što država Srbija smatra da svi koji mozga imaju treba da umru ili odu iz zemlje i da ista ta država poživi taman toliko da oni, koji su na čelu države i u prvim redovima te države, obezbede sebi i svojim pokolenjima pristojnih nekoliko miliončića i u nekretninama.

Zašto je to tako drugi put?

Zato što nijednom u životu niste bili dovoljno budni i sa dva grama u mozgu odete do železničkog mosta ili do Terazijske česme.

Ako ne verujte probajte. Crkva Vam neće dati oprost jer svesno nečinjenje je nekada gore nego i najbestijalnijeg činjenja.
Doduše ako mozga nemate vama oprosot i ne treba. Vama treba malo farme, granda , malo manekena na sceni, malo leba i soli i vi ste osoba za 23 vek.

Нема коментара:

Постави коментар