петак, 24. август 2018.

Yolo Cabin

Jolo kućica (Yolo cabin) je izuzetno simpatičan mali, moderan i apsolutno lako prenosiv dom. Kada su se umorili i na neki način zasitili dotadašnjeg načina života na svojoj farmi od oko 400 hektara, roditelji su pitali svog sina da li im može svakodnevni život učiniti uzbudljivijim.
Ovaj bračni par je naravno bio privilegovan, obzirom je svoju želju rekao svom sinu, koji je arhitekta po struci. Levis Batler je član kompanije Remodelista arhitektonskog studija (Remodelista Architect). Njegovi roditelji su zahtevali da kućica bude mobilna, kako bi je kada im dosadi, premestili na drugi deo njihove farme.


Projekat se zasniva na dve odvojive lamele, koje se veoma lako mogu preneti kamionom na bilo koju drugu lokaciju. Neobično arhitektonsko rešenje je inspirisano lokalnim vodotornjevima, koji su i prepoznatljivo obeležje tog poljoprivrednog kraja. Luisov otac je bio opčinjen tim tornjevima i stalno ih je fotografisao.
Centralna soba ove simpatične mobilne kućice, smeštena je u sekciju sa podupiračem i podignuta od zemlje. Na ovaj način se omogućila odlična cirkulacija vazduha tokom letnjih dana, koji je rashlađivao prostor, ali se i omogućio predivan pogled na okolinu farme. Yolo cabin je kombinacija dva potpuno različita stila kuće. Jedan deo kuće, koji je po svemu jedinstven, pomalo podseća na kokošinjac, dok drugi deo kuće podseća na pravi vodotoranj.
Zanimljivo je da je njihov sin za izgradnju ove izuzetno šarmantne kućice, upotrebio standardan građevinski materijal, koji je bio dostupan na farmi. Uređeno potkrovlje se koristi kao dnevni boravak, ali i kao soba u kojoj mogu noćiti gosti. Batler je za izradu fasade i trema koristio drvo od jele, a za izradu podne obloge žuti cedar. 
Otvorena paluba na vrhu tornja, pruža predivan pogled u krug od 360 stepeni. Fenomenalan pogled se pruža na kompletnu farmu i celu okolinu. Želja Batlerovih roditelja bila je ispunjena od strane njihovog sina, a jedino nismo saznali, koliko puta su do sada premeštali njihovu Yolo cabin-kućicu.

Originalan tekst: http://www.solis-nekretnine.com/blognekretnine/Yolo-Cabin-23.html

Нема коментара:

Постави коментар